Çerez Politikası

İnternet sitesi, dijital ortam dahil kullanımınıza sunduğumuz  tüm çevrimiçi mecralarda sizlerin çevrimiçi deneyiminizi daha kolay hale getirmek, tercihlerinizi hatırlamak, size alakalı içerik sunmak amacıyla  çerezlerden faydalanılmaktadır.

 

İşbu Politika’nın amacı, bogaziciventures.com’da (“İnternet Sitesi”) kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımız ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir.

 

İnternet Sitesi’nde kullanılan çerez türlerine ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

 

Kullanım Süresine Göre Çerezler.

 

İnternet Sitesi’nde kullanım süresine göre “oturum çerezleri” ve “kalıcı çerezler” olarak adlandırılan çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri, İnternet Sitesi’ni ziyaretiniz boyunca cihazınızda saklanmakta ve ziyaretiniz sonrasında silinmektedir. Kalıcı çerezler ise aşağıda belirtilen makul saklama süreleri boyunca cihazınızın sabit diskinde saklanmaktadır.

 

Birinci Taraf ve Üçüncü Taraf Çerezler.

 

Birinci taraf ve üçüncü taraf çerez ayrımı, çerezleri cihazınıza yerleştiren tarafı ifade etmektedir. Birinci taraf çerezler, doğrudan İnternet Sitesi tarafından cihazınıza yerleştirilmekte ve burada saklanmaktadır. Üçüncü taraf çerezler ise, İnternet Sitesi’nden farklı bir internet sitesi tarafından cihazınıza yerleştirilmektedir.

 

Kullanım Amaçlarına Göre Çerezler.

 

Zorunlu çerezler: Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, İnternet Sitesi’nin çalışması veya talep ettiğiniz bilişim hizmetinin size sağlanması için gerekli çerezlerdir. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 5/2 maddesinin (c) ve (f) bentlerinde öngörülen hukuka uygunluk sebepleri kapsamında açık rızanıza bağlı olmaksızın işlenmektedir.

 

Performans ve analitik çerezleri: Bu çerezler, internet sitemizi kaç kullanıcının ziyaret ettiğini, sitemize gelen trafiği ölçmemizi ve ziyaretçilerimizin internet sitemizi nasıl kullandığını anlamamızı sağlar. Bu örneğin, kullanıcıların ne aradığını bulmalarını kolaylaştırmamız yoluyla, internet sitemizin çalışma şeklini geliştirmemize yardımcı olur. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz BV Teknoloji İş Geliştirme Danışmanlık ve Organizasyon Hizmetleri Anonim Şirketi’nin meşru menfaatleri uyarınca Kanun’un 5/2 maddesinin (c) ve (f) bentlerinde öngörülen hukuka uygunluk sebepleri kapsamında işlenmektedir. Bu çerezlerin kullanılması açık rızanıza bağlı değildir.

 

İşlevsel çerezler: Bu çerezler, internet sitemize geri döndüğünüzde, kişiselleştirme amaçlarıyla yaptığınız tercihlerinizi ve sizi hatırlamamızı sağlar. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5/1. maddesi uyarınca açık rızanıza dayanarak işlenmektedir. Rızanız olmadığı takdirde işlevsel çerezler kullanım dışı kalmaktadır.

 

Reklam ve hedefleme çerezleri: İnternet Sitemizde reklam ve tanıtım faaliyetleri amacıyla birinci taraf çerezler ve  iş ortaklarımızla sizlere sitemiz dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğimiz sonucunda üçüncü taraf reklam çerezleri kullanılmaktadır. Bu çerezler sitemize reklam aracılığıyla gelen trafiği ölçmemizi sağlar. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5/1. maddesi uyarınca açık rızanıza dayanarak işlenmektedir. Rızanız olmadığı takdirde reklam ve hedefleme çerezleri de kullanım dışı kalmaktadır.

 

Sitemizde Kullanılan Çerezler

 

İnternet Sitesi’nde, aşağıdaki çerezleri kullanıyoruz:

Çerez Adı

Kategori

Açıklama

Saklama Süresi

CookieLawInfoConsent

Birinci taraf

Kanun kapsamında BV tarafından aydınlatma yükümlülüğü ve gerektiği hallerde açık rıza alma yükümlülüğünü yerine getirdiğinin kanıtlanması için kullanılan zorunlu çerezlerdir.

1 yıl

cookielawinfo-checkbox-necessary

Birinci taraf

Kanun kapsamında BV tarafından aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirdiğinin kanıtlanması için kullanılan zorunlu çerezlerdir.

1 yıl

cookielawinfo-checkbox-functional

Birinci taraf

Kanun kapsamında BV tarafından aydınlatma yükümlülüğü ve gerektiği hallerde açık rıza alma yükümlülüğünü yerine getirdiğinin kanıtlanması için kullanılan zorunlu çerezlerdir.

1 yıl

cookielawinfo-checkbox-analytics

Birinci taraf

Kanun kapsamında BV tarafından aydınlatma yükümlülüğü ve gerektiği hallerde açık rıza alma yükümlülüğünü yerine getirdiğinin kanıtlanması için kullanılan zorunlu çerezlerdir.

1 yıl

cookielawinfo-checkbox-performance

Birinci taraf

Kanun kapsamında BV tarafından aydınlatma yükümlülüğü ve gerektiği hallerde açık rıza alma yükümlülüğünü yerine getirdiğinin kanıtlanması için kullanılan zorunlu çerezlerdir.

1 yıl

cookielawinfo-checkbox-advertisement

Birinci taraf

Kanun kapsamında BV tarafından aydınlatma yükümlülüğü ve gerektiği hallerde açık rıza alma yükümlülüğünü yerine getirdiğinin kanıtlanması için kullanılan zorunlu çerezlerdir.

1 yıl

cookielawinfo-checkbox-others

Birinci taraf

Kanun kapsamında BV tarafından aydınlatma yükümlülüğü ve gerektiği hallerde açık rıza alma yükümlülüğünü yerine getirdiğinin kanıtlanması için kullanılan zorunlu çerezlerdir.

1 yıl

Viewed_cookie_policy

Birinci taraf

Kanun kapsamında BV tarafından aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirdiğinin kanıtlanması için kullanılan zorunlu çerezlerdir.

1 yıl

_ga

Birinci taraf

İnternet Sitesi’ndeki görüntülenmelerin saklanması ve sayılmasını sağlayan analitik çerezlerdir.

2 yıl

_ga_2CH98XTSWG

Birinci taraf

[●]

2 yıl

_gat_gtag_UA_207989945_1

 

[●]

[●]

1 dakika

_gid

Birinci taraf

İnternet Sitesi’ndeki görüntülenmelerin saklanması ve sayılmasını sağlayan analitik çerezlerdir.

 

24 saat

Pll_language

Birinci taraf

Dil tercihlerinizi hatırlamak için kullanılan işlevsel çerezlerdir.

1 yıl

pys_landing_page

[●]

İnternet Sitesi’nde ilk hangi sayfaya giriş yaptığınızın anlaşılmasını sağlayan analitik çerezlerdir.

30 gün

pysTrafficSource

[●]

İnternet Sitesi’ne aktarıldığınız farklı alan adlı internet sitesinin tespit edilmesini sağlayan analitik çerezlerdir.

1 gün

hustle-hide-module-1

 

[●]

[●]

1 yıl

hustle_module_show_count-popup-1

[●]

[●]

30 gün

quform_session_1075fff6d7e88787074e00a963c2bdc4

Birinci taraf

[●]

Oturum çerezi

DSID

 

[●]

Kullanıcının tercihlerini/ayarlarını saklamak için kullanılan işlevsel çerezlerdir.

[●]

IDE

[●]

İnternet Sitesi’nde kullanıcıya reklam sunumu sağlamak ve bu reklamların kullanıcının ilgisine göre yeniden hedeflenmesi işlevini gören reklam ve pazarlama çerezleridir.

2 yıl

IP_JAR

Birinci taraf

İnternet Sitesi’nde kullanıcıya reklam sunumu sağlamak ve bu reklamların kullanıcının ilgisine göre yeniden hedeflenmesi işlevini gören reklam ve pazarlama çerezleridir.

30 gün

NID

Birinci taraf

İnternet Sitesi’nde kullanıcıya reklam sunumu sağlamak ve bu reklamların kullanıcının ilgisine göre yeniden hedeflenmesi işlevini gören reklam ve pazarlama çerezleridir.

180 gün

Secure-3PAPISID

 

Üçüncü taraf

İnternet Sitesi’nde kullanıcıya reklam sunumu sağlamak ve bu reklamların kullanıcının ilgisine göre yeniden hedeflenmesini işlevini gören reklam ve pazarlama çerezleridir.

2 yıl

Secure-3PSID

 

Üçüncü taraf

İnternet Sitesi’nde kullanıcıya reklam sunumu sağlamak ve bu reklamların kullanıcının ilgisine göre yeniden hedeflenmesi işlevini gören reklam ve pazarlama çerezleridir.

2 yıl

Secure-3PSIDCC

 

Üçüncü taraf

İnternet Sitesi’nde kullanıcıya reklam sunumu sağlamak ve bu reklamların kullanıcının ilgisine göre yeniden hedeflenmesi işlevini gören reklam ve pazarlama çerezleridir.

1 yıl

YSC

Üçüncü taraf

Kullanıcının girdisini hatırlamak ve eylemlerini ilişkilendirmek için kullanılan işlevsel çerezlerdir.

 

Oturum çerezi

VISITOR_INFOI_LIVE

Üçüncü taraf

[●]

5 ay 27

gün

yt-remote-device-id

 

Üçüncü taraf

İnternet Sitesi aracılığıyla youtube.com alan adlı internet sitesinde yer alan videoların oynatılmasını sağlayan zorunlu (multimedya oynatıcısı oturum) çerezlerdir.

Oturum çerezi

yt.innertube::requests

 

Üçüncü taraf

İnternet Sitesi aracılığıyla youtube.com alan adlı internet sitesinde yer alan videolara ilişkin kullanıcı tercihlerini saklayan işlevsel çerezlerdir.

[●]

yt-remote-connected-devices

Üçüncü taraf

İnternet Sitesi aracılığıyla youtube.com alan adlı internet sitesinde yer alan videolara ilişkin kullanıcı tercihlerini saklayan işlevsel çerezlerdir.

[●]

CONSENT

 

Üçüncü taraf

İnternet Sitesi üzerinden youtube.com alan adlı internet sitesinde yer alan videolar üzerinde kullanıcının istatistiksel verilerini anonim bir halde kaydeder.

[●]

 

Çerez Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

İnternet Sitemizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir; İnternet Sitesi’nde bulunan [●] ikonu üzerinden İnternet Sitesi içerisindeki çerez tercihlerinizi değiştirebilirsiniz, ayrıca tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Tarayıcınızı tüm çerezleri engelleyecek şekilde ayarlamanız halinde, İnternet Sitesi’ni kullanmaya devam edebilirsiniz; ancak, İnternet Sitesi’nin tüm işlevlerine erişemeyebilir veya erişiminiz sınırlı olabilir, kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir.

Sık kullanılan tarayıcılarda çerezlerin yönetimine ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz:

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Mozilla Firefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr TR

 

Veri Sahibi Olarak Haklarınız

Veri sahibi olarak Kanun’un 11. Maddesi kapsamındaki talepleriniz için;

Veri Sorumlusu: BV Teknoloji İş Geliştirme Danışmanlık ve Organizasyon Hizmetleri Anonim Şirketi

Mersis No: 0541055019600017

Adres: Fenerbahçe Mahallesi, Fener Kalamış Caddesi, Belvu Sitesi, No: 110/1, Kadıköy/İstanbul

E-Posta: [email protected]

ile yukarıdaki yollarla iletişime geçiniz.

Gizlilik Politikamıza https://bogaziciventures.com/gizlilik-politikasi/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Belirttiğimiz çerezler sitenizdeki genel çerezlerden edinilmiştir. Özellikle yalnızca belirli aksiyonlar alındığında tarayıcıya kaydedilen çerezler için ve aşağıda yer alan çerez bilgileri hususunda bilgilerinizi ve teyidinizi rica ederiz. Ayrıca [●] yer alan kutucuklar ve diğer çerezler hakkındaki bilgiler konusunda teyidinizi rica ederiz.