BV Growth Fon, Erken Aşama Teknoloji Şirketlerine Yatırımlarına Devam Ediyor

2020’nin sonunda yatırımcılarından ilk kaynak taahhütlerini toplayarak yola çıkan BV Growth Fon  (Inveo Portföy Boğaziçi Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu “BVG”), sadece 2,5 yıl içinde  Türkiye merkezli 26 erken aşama teknoloji şirketine yatırım yaparak portföyünü genişletti.  Amacımız, başarılı teknoloji girişimcileriyle işbirliği yaparak onlara değer katmak ve hızlı bir  şekilde hedeflediğimiz portföy şirketi sayısına ulaşmak. Bu yolda, yeni fırsatları keşfetmek ve  sektördeki yenilikçi şirketlerle ortaklık kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Bu süreçte, deneyimli ekibimiz ve geniş “Venture Partner” ağımız sayesinde oluşturduğumuz  başvuru havuzunda 6162 girişim şirketini inceledik. Bu girişimlerden 955’iyle ilk görüşmeleri  yaptık ve 216’sı ile detaylı ürün performansları, iş planları ve finansal projeksiyonları üzerine  derinlemesine değerlendirmeler gerçekleştirdik. Yatırım kararı verdiğimiz 32 şirketten 26’sına  yatırımlarımızı tamamladık. Ayrıca, 6 yeni şirkete teklif verdik ve 2023 yılı sonuna kadar süreçleri  tamamlayarak en az 32 portföy şirketi ile ortaklık kurmayı hedefliyoruz. 

BV Growth Portföy Şirketleri ve Başarıları 

BV Growth Fon’un portföyünde yer alan şirketlerden 13’üne devam yatırımı yaptık.  Yatırımlarımızı beş yıllık süreden önce tamamlayarak, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinden itibaren  tamamen şirketlerin büyüme stratejilerine, yeni yatırım turlarına ve çıkış stratejilerine  odaklanacağız.

Portföyümüzden bazı başarılı şirketler ve başarı hikayeleri şöyle: 

Hiwell, web ve mobil uygulamaları üzerinden güvenli, kişiselleştirilmiş ve erişilebilir psikoterapi  hizmetleri sunarak bireylerin ve toplulukların refahını artırma misyonuyla yola çıktı. BV Growth  Fon’dan aldığı yatırım sayesinde, hızlı bir büyüme yakalayarak Türkiye’nin en büyük çevrimiçi ruh  sağlığı platformu oldu. Hiwell, 1 milyon USD büyüklüğündeki yeni yatırım turlarının ardından, her  ay ortalama %15 büyüyerek 200.000’den fazla kullanıcıya hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca,  600’den fazla klinik psikoloğa erişim sunarak, yeni pazarlara açılım yapmış ve bu pazarlarda da  başarılı performansını sürdürüyor. 

Gulliver’s Games, mobil platformda Hypercasual ve Casual oyunlar geliştiriyor. 2022’de  yayımladıkları “Restaurant Tycoon” isimli oyun, hybrid casual kategorisinde 500 bin indirilme  rakamına ulaştı. Kelime puzzle türündeki yeni oyun prototipi, beklenenden çok daha iyi sonuçlar  verdi. Bu projeye daha fazla kaynak ayırmaya karar veren ekip, Amerika merkezli March Capital  yatırım fonunun da katıldığı 1,5 milyon USD büyüklüğündeki yatırım turunu tamamladı ve  çalışmalarını hızlandırdı. Wordjong isimli kelime puzzle oyunu, şu anda “soft launch” sürecinde  test ediliyor ve yakında global lansmanı yapılacak. 

Artiwise, yapay zeka kullanarak sürdürülebilir müşteri memnuniyeti sağlamayı amaçlıyor.  Türkiye’de, “Voice of the Customer” kategorisinde en iyi şirket olarak tanınan Artiwise, yatırım  sonrası büyümeye devam ederek yeni ülkelere açıldı. İngiltere pazarında da faaliyet göstermeye  başlayan Artiwise, 2022 yılından bu yana 2,2 kat büyüdü ve yapay zeka alanında 6 Ar-Ge projesini  başarıyla tamamladı. Müşteri memnuniyetinde %100 başarı yakalayan Artiwise, son iki yılda  müşteri kaybı yaşamadı. 

Craftgate, online satış yapmak isteyen işletmelere sanal POS, anlaşmalı ödeme kuruluşları ve  alternatif ödeme yöntemlerini tek merkezden yönetme imkanı sunan güvenilir bir “One-Stop  Shop” ödeme orkestrasyon platformudur. Craftgate, son 12 ayda müşteri sayısını 4 katına  çıkarırken, aylık tekrar eden gelirlerini (“MRR”) 7 katına yükseltti. Yatırım öncesi finansal  projeksiyonlarının ötesinde bir performans sergileyen Craftgate, Klarna, Payoneer ve Stripe gibi  alternatif ödeme yöntemlerini platformuna entegre etmeye devam ediyor ve Avrupa’daki  açılımlar için operasyonlarına başlıyor.

Eylül 2023 itibarıyla BV Growth Fon, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın en büyük yatırımcısı  olduğu 148 yatırımcıya sahip. Yatırımcılar arasında Türkiye, Avrupa ve GCC bölgelerinden bireysel  emeklilik fonları, yatırım fonları, aile ofisleri, holdingler, büyük teknoloji şirketleri ve bireysel  nitelikli yatırımcılar bulunuyor. Fon, 400M TL hedefinin üzerinde bir taahhüt büyüklüğüne  ulaşarak Eylül 2023 itibarıyla 460M TL taahhüt büyüklüğüne ulaştı. Önümüzdeki on beş ay  boyunca kaynak taahhüdü toplamaya devam edecek. Yapılan yatırımlardan 2,2 kat değer kazanan  Fon, USD bazında yıllık %32 getiri potansiyeli sunuyor. Yıkıcı iş modellerine sahip başarılı girişim  şirketlerine yatırım yapan ve yüksek performans hedefiyle yönetilen Fon’a hala yatırım  yapabilirsiniz. 

Fona sadece mevzuatta tanımlanan nitelikli yatırımcılar yatırım yapabilir.

. . .

İlgili bağlantılarımız;

Facebook
Twitter
LinkedIn

DİĞER HABERLER

BOĞAZİÇİ VENTURES

E-BÜLTEN‘E KAYIT OLUN

Mail adresiniz ile Boğaziçi Ventures E-bülten’e kayıt olabilirsiniz.